OPSKRIFT: Chiagrød med kanel, bær og nødder

Spises som morgenmad, mellemmåltid eller dessert – og påvirker blodsukkeret i mild grad!

Har du ikke prøvet chiagrød før, så er det måske tid til at prøve. Den smager så skønt og tilfører mange gode næringsstoffer og fibre til kroppen! Fibre er med til at opretholde en god fordøjelse og udskilning af brugte hormoner i kroppen.

Opskrift:

2 spsk. chiafrø
2 dl. kokosmælk
1/2 tsk. ægte kanel*

Bland de to dele og lad dem hvile i små 10 minutter til grøden er blevet fast og cremet. Rør kanel i. Kan du godt lide en helt kold grød, så stil grøden i køleskabet aftenen før. Tilsæt eventuelt lidt mere kokosmælk om morgenen, hvis den er blevet for fast.

Topping lidt bær og nødder efter eget valg.

Spis eventuelt et kogt æg ved siden af for at blive mæt, hvis du bruger grøden som morgenmad.

For nogle kan chiagrøden være FOR lækker og sætte gang i snack-lysten, hvis den gør det, så er det nok bedre for dig, at anvende den som en lækker dessert i stedet for et supplement til morgenmaden.

Bonusinfo. 

Chiafrøet har et højt indhold af den gode omega-3-fedtsyre, som også findes i fede fisk som laks og sild. Samt et højt indhold af kalk og flere antioxidanter end blåbær samt et stort indhold af fibre og magnesium.

Kanel stimulerer cellernes modtagelighed over for insulin, hvilket er gavnligt, hvis du lider af insulin-resistens.

Cellernes modtagelighed overfor insulin er afgørende for et stabilt blodsukker, da det er insulinet, der hjælper sukker-stofferne væk fra blodet og ind i cellerne. Ved insulin-resistens har cellerne svært ved at modtage insulinet og bringe sukker-stofferne ind i cellerne og medføre forhøjet blodsukker og for meget insulin i blodet.

*VIGTIG information om kanel!!!
Ønsker du at spise kanel flere gange om ugen eller hver dag, så er det vigtigt, at det er “ÆGTE KANEL” ved navn cinnamomum verum. Der skal stå “Ægte kanel” på indholdspakken og fåes for eksempel fra mærket “Urtekram”.

Den almindelig og billigere Cassia-kanel indeholder for meget kumarin, som kan være SKADELIGT FOR LEVEREN ved dagligt brug, hvis du har en sart lever.

Spis ikke mere end en 1/2 tsk kanel om dagen, og det skal som sagt være “ægte kanel”!

Velbekomme.

Kærlig hilsen
Cecilie Zeuthen,
Kost- og livsstilvejleder,
NHT-vejleder i Naturlig hormonterapi®

 

 

Har du hormonelle ubalancer?

Som gener fra overgangsalderen som hedeture og søvnproblemer, PCO(S), fertilitetsproblemer, PMS, lavt stofskifte m.m., så læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Naturlig Hormonterapi®

 

>