OPSKRIFT: Low carb banankage med valnødder og chokolade

#stabiltblodsukker #reneråvarer #glutenfri #hormonelbalance

2 store modne bananer eller 3 små
4 æg
1 dl kokosmælk eller sødmælk
2 spsk honning eller Sukrin (sødemiddel med erythritol)
2,5 dl. kokosfiber (fås fra Urtekram)
100 g smør eller koldpresset kokosolie
75 g. valnødder
75 g. mørk chokolade – 80-85% kakaoindhold
1 spsk kanel
1 tsk vanillepulver/vanillesukker
1 tsk kardemomme
Evt. 1 tsk. stødt allehånde

Tænd ovnen på 200 grader. Smelt smør/kokosolie ved svag varme. Blend bananer til en lind mos med en stavblender/blender. Pisk æg, kokosmælk og honning – og tilsæt bananerne og det smeltede smør. Hak valnødder og chokolade groft og tilsæt dem. Tilsæt resten af ingredienserne. Dejen bliver tyk, når kokosfibrene tilsættes.

Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.

HUSK at anvende Svanemærket bagepapir som er uden de hormonforstyrrende flourstoffer.

Bag kagen i ca. 30 min. ved 200 grader.

Afkøles på en rist. Og nydes derefter – velbekomme:)

P.S. 
Selvom denne opskrift indeholder kulhydrater fra både banan og honning, så oplever jeg i forhold til mit blodsukker, at kokosfibrene, proteinerne fra æggene og fedtet fra smørret, chokoladen og nødderne hjælper med at mindske en blodsukkerstigning.

Bonusinformation om bananens gode egenskaber 

Banan indeholder blandt andet tryptofan, som er en essentiel aminosyrer, der er nødvendig for at kroppen kan danne serotonin (lykkehormon). Og serotonin går forud for dannelse af søvnhormonet melatonin – måske derfor nogle mødre giver mindre børn en banan som godnat-snack? Dog vil jeg ikke anbefale dette til voksne, som har problemer med et svingende blodsukker. Her vil jeg anbefale at spise banan tidligere på dagen sammen med lidt nødder, da fedtet og proteinerne i nødderne vil hjælpe med at stabilisere blodsukkeret.

Velbekomme!

>