OPSKRIFT: Low carb banankage med valnødder og chokolade
#stabiltblodsukker #reneråvarer #glutenfri #hormonelbalance
2 store modne bananer eller 3 små
4 æg
1 dl kokosmælk eller sødmælk
2 spsk honning eller Sukrin (sødemiddel med erythritol)
2,5 dl. kokosfiber (fås fra Urtekram)
100 g smør eller koldpresset kokosolie
75 g. valnødder
75 g. mørk chokolade – 80-85% kakaoindhold
1 spsk kanel
1 tsk vanillepulver/vanillesukker
1 tsk kardemomme
Evt. 1 tsk. stødt allehånde
Tænd ovnen på 200 grader. Smelt smør/kokosolie ved svag varme. Blend bananer til en lind mos med en stavblender/blender. Pisk æg, kokosmælk og honning – og tilsæt bananerne og det smeltede smør. Hak valnødder og chokolade groft og tilsæt dem. Tilsæt resten af ingredienserne. Dejen bliver tyk, når kokosfibrene tilsættes.
Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
HUSK at anvende Svanemærket bagepapir som er uden de hormonforstyrrende flourstoffer.
Bag kagen i ca. 30 min. ved 200 grader.
Afkøles på en rist. Og nydes derefter – velbekomme:)
P.S.
Selvom denne opskrift indeholder kulhydrater fra både banan og honning, så oplever jeg i forhold til mit blodsukker, at kokosfibrene, proteinerne fra æggene og fedtet fra smørret, chokoladen og nødderne hjælper med at mindske en blodsukkerstigning.
Bonusinformation om bananens gode egenskaber
Velbekomme!