Opskrift på hjemmelavet sukkerfri nutella
Over 50% af indholdet i en traditionel købe-nutella er rent sukker!
Denne hjemmelavede nutella indeholder betydeligt færre sukkerarter og sammen med fedtet fra nødderne, smørret og evt. kokosolien, så påvirker nutellaen blodsukkeret minimalt.
Er du meget sukkersensitiv, så kom nutellaen ovenpå et stykke lækkert kerneknækbrød med få kulhydrater (sukkerarter) – se her:
Opskrift på kerneknækbrød
Du kan også riste et halvt stykke groft rugbrød, så nutellaen smelter på brødet – uhm! Rugbrødet indeholder flere kulhydrater end kerneknækbrødende, men det er et langt bedre alternativ end hvidt brød, hvis du gerne vil undgå for store sukkerudsving i dit blodsukker!
Opskrift
200 g. hasselnødder
2-3 spsk. kakaopulver
3 spsk. smeltet smør
Evt. 2 spsk. smeltet koldpresset kokosolie
(Giver en smag af flødeboller med kokoskrymmel)
1/2 tsk. vanillepulver
2 spsk. Sukrin melis (sødemiddel) eller 2 spsk. honning.
Et nip salt.
BONUSINFO.:
Nødderne bidrager med mineraler og sunde fedtstoffer. Og vælger du at tilføje koldpresset kokosolie til opskriften, så er den koldpresserede kokosolie anti-inflammatorisk, det vil sige, at den bekæmper betændelse inde i kroppen. Betændelse i kroppen kan være medvirkende til mange livsstilssygdomme.
Fremgangsmåde
Arbejdstiden er ca. 20. min.
Rist hasselnødderne på en pande i ca. 10 min. indtil skallerne på nødderne begynder at falde af.
Smelt smør og evt. kokosolie i en gryde ved lav varme, så fedtstofferne bliver flydende. Det skal ikke koge.
Kom nødderne i en blender eller foodprocesser og tilsæt resten af ingredienserne og blend. Alt afhængig af, hvor god din blender er, kan du have behov for at røre lidt rundt i massen med en ske. Blend i ca. 5 min.
Så er nutellaen klar til at blive spist og skabe glæde blandt små og store.
Bliver hele nutellaen ikke spist, så opbevar den i køleskabet.
God fornøjelse og god efterårsferie til dig, der har det:)