Blåbærmuffins – Low carb og glutenfri

#mælkefri #glutenfri #stabiltblodsukker

Det er sæson for blåbær, og derfor fik jeg lyst til at bage blåbærmuffins. De smager virkelig godt og efter min mening bedre end “almindelige” muffins, selvom konsistensen er lidt anderledes og lidt mere kompakt – til gengæld holder de deres lækre svampede konsistens også efter et par dage i køleskabet.

Kagerne påvirker blodsukkeret minimalt – hvilket er godt for de fleste mennesker, men specielt for diabetikere, kvinder med hormonelle ubalancer som PCO(S) m.m. 

Opskrift

1 dl. kokosfibermel (det er malet helt fint til mel modsat den almindelige kokosmel, som er mere grov. Kokosfibermel fås bl.a. fra mærket Urtekram).
3 dl. mandelmel – mal mandler til mel i en blender/foodprocesser.
1/2 dl. kokosmælk (alternativt brug mælk – gerne sødmælk)
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver (alternativt brug vanillesukker)
3 tsk kanel
1/2 dl koldpresset kokosolie (alternativt smør)
1/2 dl honning eller 1/2 dl. “Sukrin” (sødemiddel med erythritol)
2 æg
2 dl blåbær
Tilsæt eventuelt lidt hakket mørk chokolade med mindst 70% kakaoindhold.

Fremgangsmåde

Blend mandlerne i en blender. Smelt kokosolie (eller smør) ved lav varme sammen med honningen.

Pisk æggene og tilsæt alle de tørre ingredienser samt kokosmælk og den smeltede kokosolie og honning lidt ad gangen. Tilsidst vendes blåbær og eventuelt chokolade i dejen.

Placer dejen i små bageforme. Cirka 10 – 12 stykker.
NB: Brug “Svanemærkede” papir-muffinsforme, som er fri for perflourede hormonforstyrrende stoffer, som ellers findes i fedtafvisende materialer som bagepapir. 

Bag ved 180 grader i 20 – 25 minutter. Ved varmluftsovn 15 – 20 min.

Muffinsene smager bedst afkølede.

God fornøjelse og velbekomme!

>