Med appelsin, æbler, valnødder og granatæblekerner

#stabiltblodsukker #reneråvarer #hormonbalance

Denne sprøde, knasende rødkålssalat er en god gammel kending i min familie i vintermånederne. Hvis den skal laves meget hurtigt, så består den blot af rødkål og appelsiner – og gerne valnødder eller mandler. Her har jeg tilføjet lidt flere ingredienser og en lækker dressing.

Den passer også godt til julefrokostbordet, hvor den supplerer de traditionelle juleretter godt som et friskt indslag. Der er desuden mange fibre i kål, som er godt for fordøjelsen – hvilket der jo kan være brug for at få sat gang i i julemåneden:)

Opskrift

1/2 rødkål (Jeg bruger øko. rødkål, og de er lidt små i det).
1 appelsin
1/2 æble
1 dl granatæblekerner (Jeg køber dem fra frost fx i Rema 100, de har øko.).
1 dl. valnødder

Til dressingen
4 spsk. olivenolie
2 tsk. flydende honning
1/2 citron
Lidt urtesalt og peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint enten i hånden eller i foodprocesser.

Skær æblet og appelsinen i små tern. Fjern evt. det hvide skind fra appelsinen, da det er lidt bittert. Hak valnødderne.

Anret i en skål eller på et stort fad. Rør lidt rundt, så alle ingredienser bliver fordelt i salaten. Drys granatæblekerne over salaten.

Dressingen blandes i et glas. Bland olivenolie, honning og pres citronsaften fra citronen ned i dressingen. Har du ingen citronpresser eller si, så hold din ene hånd under citronen og brug dine fingre som si, så du undgår at få kerner ned i dressingen.

Hæld dressingen over salaten og velbekomme. 

God fornøjelse og god jul til dig!

OBS: Ved stofskifteproblemer anbefaler jeg ikke rå kål, men kun opvarmet kål for at neutralisere goitrogenerne i kål, som ellers blokerer for jodoptagelsen. Jod er essentielt for dannelsen af stofskiftehormoner.
I denne opskrift kan man varme rødkålen på panden først og derefter tilsætte resten af ingredienserne og spise salaten lun eller kold. Det vigtigste er, at kålen har været opvarmet. 

Kærlig hilsen
Cecilie Zeuthen,
Kost- og livsstilvejleder,
NHT-vejleder i Naturlig hormonterapi®
samt cand.ling.merc.

Ønsker du at slippe SUKKERTRANGEN – og tabe dig?

Så kan en sundere livsstil med et stabilt blodsukker være løsningen.

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig via linket nedenfor.

Kost- og livsstilsvejledning

>