OPSKRIFT PÅ GREENIE

Få flere grøntsager på en NEM måde!

En greenie lavet af frostgrøntsager er en virkelig nem og hurtig måde at få flere grøntsager på – og så smager det godt, og din fordøjelse vil takke dig for alle fibrene fra grøntsagerne!

Hvad er en greenie?

Det er en såkaldt GRØNTSAGS-SMOOTHIE!
……Hmmmm tænker du måske, er det mon noget for mig?
Er den ikke bitter? Hvad med konsistensen?

Nej, den er ikke bitter, når den afrundes med koldpresset kokosolie eller kokosmælk samt tilsættes lidt frugt til at søde med. Kan du ikke lide kokos, så kan du komme lidt mandler i stedet for.

Konsistensen er som en smoothie – cremet og blød. Man kan drikke den eller spise den som “grød” med lækker topping. Det er en smagssag.

Opskrift 

1 håndfuld/5-7 stykker frosne broccoli-stykker
1 kugle frossen spinat
3-4 små skiver banan
½ tsk. vaniljepulver (kan udelades)
1,5 dl kokosmælk eller vand.
Lidt friskpresset citron (kan udelades)

Bruger du vand, så kan du tilsætte 1 spsk. koldpresset kokosolie i stedet for, da fedtet tager bitterheden fra grøntsagerne.

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienser i en blender eller foodprocessor. Brug evt. lidt kogende vand for at få maskinen til bedre at blende de frosne grøntsager.

Tilbered den i en skål med topping fx valnødder, granatæblekerner (fx fra frost), sesamfrø eller hampefrø.
Du kan også tilsætte lidt mere væske og drikke greenien fra et glas.

Arbejdstid ca. 5 min.

Det tager ca. 5 minutter at lave en grennie, og så kan den varieres i det uendelige, ligesom du måske kender fra din frugtsmoothies. Du startede måske med jordbær/banan-smoothien, men har senere fundet ud af at variere med andre frugter og smage. Sådan er det også med greenies. Varier fx med frosne grønne bønner, avocado, frossen grønkål……

Velbekomme!

BONISINFO. vedr. kokosolie:

Det er en god idé at anvende KOLDPRESSET kokosolie. Det skal stå på glasset, at den er koldpresset, ellers er den varmebehandlet med høje temperaturer ved raffinering,  hvor en stor del af de gode næringsstoffer (plantephenoler) som kokosolien indeholder går tabt.

Plantepfhenolerne i den koldpressede kokosolie menes at være årsag til de anti-inflammtoriske og antioxodiante effekter, som nogle studier viser, at kokosolien har.

Anti-inflammatorisk, vil sige, at kokosolien bekæmper betændelse inde i kroppen. Betændelse i kroppen er medvirkende til mange livsstilssygdomme som hjerte-/karsygdomme, diabetes 2 og forhøjet blodtryk.

Kilde: “Kokosolie – Den unikke olie, der beskytter hjerne, hjerte og tarm”. Pugliese, Hollensberg og Mortensen. 2017.

TIP – brug frostgrøntsager – det er nemt:

At anvende frostgrøntsager i greenien er virkelig et godt tip fremfor friske grøntsager, som først skal skyldes, skrælles og snittes. Nogle vil måske synes, at grøntsagerne skal blancheres/eller koges først for at dræbe bakterier. Selv har jeg de sidste 2 år brugt de økologiske grøntsager direkte fra posen, hvilket fungerer fint. Så du må selv afgøre, hvad det bedste valg er for dig.

God fornøjelse med at kreere din yndlings-greenie!

OBS:
Ved stofskifteproblemer anbefaler jeg IKKE RÅ KÅL, men kun opvarmet kål for at neutralisere goitrogenerne i kål, som ellers blokerer for jodoptagelsen.

Kærlig hilsen
Cecilie Zeuthen,
Kost- og livsstilvejleder,
NHT-vejleder i Naturlig hormonterapi®

____________________

Ønsker du mere energi i hverdagen?
Så kan en sundere livsstil med et stabilt blodsukker være løsningen! 

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Kost- og livsstilsvejledning

Har du hormonelle ubalancer?

Som gener fra overgangsalderen, endometriose, PCO, fertilitetsproblemer, lavt stofskifte m.m., 
så kan Naturlig Hormonterapi® være en hjælp!

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig

Naturlig Hormonterapi®

 
>